A tél kihívásai – hogyan erősítsd immunrendszered

A tél kihívásai – hogyan erősítsd immunrendszered

A tél kihívásai – hogyan erősítsd immunrendszered címmel tartotta meg 2021. decemberi webkonferenciáját az Építsd az Életed Egészség Kör.

Előadásomban ismertettem az immunrendszer alapjait, lényegi működését, kiemeltem a táplálkozás és az immunitás összefüggéseit. Beszéltem arról, hogy a lelki hatások hogyan befolyásolják az egészséges  immunrendszerünket, végül a kiegyensúlyozott életvitelünket támogató, immunerősítő technikák közül tekintettünk át néhányat.

A webkonferencián beszéltünk arról, hogy a csodálatos immunrendszerünk milyen sokrétű feladatot lát el testünk védelme érdekében. Megtudtuk, hogy melyek a „fegyver” készítő sejtjeink és melyek azok, akik támogatják őket óriási munkájukban. Felbukkantak a citokin molekulák és kiderült, hogy mi is az a citokinvihar.

Az online találkozón felvázoltam a mikrobiom szerepét, jelentőségét, előrevetítve a következő webkonferencia témáját.

Ismertettem néhány olyan módszert, amellyel immunrendszerünk aktívitását tudjuk támogatni.

A tápcsatorna egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. Figyelmet fordítottunk az egészséges étrend összeállítására, kiemelve a feldolgozott, adalékanyagoktól roskadozó élelmiszerek kerülésének fontosságát.

A webináriumon kitértem a vitaminok és ásványi anyagok/nyomelemek szervezetünkben betöltött szerepére és beszéltem a cink – réz sejt szintű antioxidáns páros együttműködéséről.

A lelki tényezők immunrendszerre gyakorolt hatása kapcsán szó volt arról, hogy a folyamatos stressz a mellékvese kifáradásához vezet, ekkor ez a szervünk nem tudja kellő mértékben betölteni szerepét, sérül az antistressz hormon, a kortizol termelődése.

NE FÉLJ!

A félelem, a szorongás csökkent immunműködést eredményez. Ehelyett mit tegyél, hogy jól legyél? – megtudhatod az előadásból.

Előadásomat néhány praktikus, könnyen kivitelezhető, a gyakorlatban jól elsajátítható immunerősítő tecnnika ismertetésével zártam.

 

Útravaló:

„Nincs semmi, amit a természet ne mutatna meg, és a jelekkel megismerhetjük, ami a megjelöltben rejtve van.”   (Paracelsus)

A webkonferencia néhány, kiemelten fontos része:

Csodálatos immunrendszerünk működését, a tevékenységét befolyásoló tényezőket elemzi az előadás. Megtudhatjuk, mi az összefüggés a táplálkozás és az immunitás között, a lelki hatások következményei hogyan mutatkoznak meg immunrendszerünk működésében. Az előadás kapcsán megismerhetünk néhány immunerősítő technikát:

 

Lelki hatások befolyása az immunrendszer működésére. A félelem immunrendszerünk nagy rombolója. Ne félj, cselekedj egészséged érdekében:

 

Hallgatói hozzászólásban felvetődött a krémekkel való hatóanyag bevitel kérdése. Az immunerősítő készítmények bőrön át történő alkalmazásának előnyeiről beszéltünk.

 

A belek egészséges működésének fontossága:

 

Pozitív hallgatói visszajelzés az átfogó képet nyújtó előadásról:

 

 

Dr. Bártfai Katalin
Gyógyszerész-természetgyógyász
Életmódtanácsadó-és terapeuta
Bioenergetikus
Ayurvédikus babamasszázs oktató

Mobil: +36 30 922 8990
Facebook »