Dr. Bártfai Katalin

Ayurvédikus babamasszázs oktatása – A boldog, kiegyensúlyozott babákért

Az ayurvédikus babamasszázs egy 5000 éves, Indiából származó elméleti, filozófiai rendszerre alapul, mely az élet összes területén segítséget nyújt egy minden tekintetben előrevivő, eredményes életvitel kialakításához.

A mama meghitt, biztonságot adó közelsége és a masszázs összes létfontosságú – légzési, ideg, keringési, emésztési, kiválasztó – rendszerre való pozitív hatása együttesen hat a viselkedésre is: csökken a félelem, az izgatottság, a baba kiegyensúlyozottabbá, bátrabbá, mosolygósabbá válik.

Az ayurvédikus babamasszázs és babaápolás során a baba alkatára kiválasztott készítmény alkalmazásával lehetőség nyílik a babakorban fellépő egészségügyi kihívások megoldására, a fejlődését befolyásoló tényezők pozitív irányba való terelésére.

A babamasszázs pozitív hatásaiból:

 • Erősíti az immunrendszert, ezáltal kevésbé lesznek fogékonyak a betegségekre
 • Segíti az emésztést, különösen ajánlott hasfájós babáknak
 • Kevesebbet sír a baba, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb az alvása és vele együtt
  alszik éjjel a család is
 • Segíti a vér-és nyirokkeringést
 • Stimulálja a bőrt
 • Erősíti az izmokat, megakadályozza a későbbi tartáshibák kialakulását
 • Erősíti a szülő önbizalmát
 • Szorosabbá teszi a mama-baba kapcsolatot
 • Segít megőrizni a baba egészségét, testi-lelki jólétét

A babamasszázs tanfolyam olyan kiscsoportos foglalkozás édesanyák, édesapák részére, ahol elsajátíthatják a babamasszázs gyakorlati menetét, megismerhetik babájuk testalkatát, a szülő-baba kapcsolat fontosságát és megnyugtató választ kaphatnak a baba mindennapos nevelésével kapcsolatos kérdéseikre.

Az ayurvédikus babamasszázs egy simogató szeretet-masszázs, amelynek során különös jelentőséget kap a személyre szabottság, s a testalkathoz igazodó, azt harmonizáló, frissítő hatású, hidegen sajtolt olajok alkalmazása.

A tanfolyam során az édesanyák, édesapák hallhatnak babanevelési elvekről, megismerkedhetnek a babamasszázshoz használt készítményekkel, és bepillantást nyerhetnek az ayurvéda ősi tudományába.  A kiscsoportos foglalkozás további célja, hogy az anyukák találkozzanak más édesanyákkal is, ezáltal társasági élményben részesüljenek, választ kapjanak babáikkal kapcsolatos kérdéseikre és támogatást a boldog, kiegyensúlyozott családi élet megteremtéséhez.

A tanfolyam négy alkalomból áll.

Az első találkozáskor a mama-baba személyiségének feltérképezése történik, melyhez mérten választunk olajat a babamasszázshoz. A további 3 alkalommal gyakorlati és rövid elméleti oktatás folyik.

Az ayurvédikus babamasszázs tehát nem csak közvetlen testi kontaktust, gyengéd érintést jelent, hanem egy mélyebb megismerést, megértést, amely kihat a csecsemőkori kötődés jellegére, mely egy életen át meghatározza kapcsolatainkat.

Szeretettel várok Mindenkit, Anyukákat, Apukákat, Nagymamikat, Nagypapikat, akik szeretnék segíteni az új kis jövevény boldog útját ezen a Földön.

 

Dr. Bártfai Katalin
Gyógyszerész-természetgyógyász
Életmódtanácsadó-és terapeuta
Bioenergetikus
Ayurvédikus babamasszázs oktató

Mobil: +36 30 922 8990
Facebook »