Dr. Bártfai Katalin

Meridián-diagnosztikai állapotfelmérés

A meridián állapotfelmérés elektro-akupunktúrás diagnosztikai és terápiás módszer.

A 12 fő meridián (energiacsatorna) mentén a bőr elektromos ellenállását mérve információt kapunk szervezetünk energetikai túl- illetve alul működéséről. A meridiánok jól letérképezik szerveink állapotát, ezért a meridián állapotfelmérés kiváló tükröt állít egészségi állapotunk elé.

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint a betegségek forrása a test megzavart energiarendszerében keresendő.

A szervezetünket energiapályák hálózzák be, amelyekben áramlik az életenergia (Chi).

A 12 fő energiacsatorna mindegyikéhez egy-egy létfontosságú szerv tartozik, amelyek energiaegyensúlyi állapota mérhető, így információt kapunk azok egészséges vagy kóros működéséről.

Egészségünk megőrzése, a betegségek megelőzése érdekében fontos, hogy tisztában legyünk testünk fizikai-lelki állapotával, valamint azokkal a tényezőkkel, amelyek alapvetően befolyásolják jóllétünket.

A fájdalommentes állapotfelmérés során a 12 fő meridián energiaszintjét mérjük a kéz- és lábfej akupunktúrás végpontjain. Ezáltal megtudhatjuk, hogy milyen energetikai állapotban vannak az életfontosságú szerveink (máj, szív, vese, tüdő…) és hol lépett fel energiatöbblet vagy hiány a szervezetünkben. Információt kapunk testünk-lelkünk egyensúlyi, egészségi állapotáról.

Az állapotfelmérést követő személyes konzultáció során grafikus és szöveges elemzés történik, közösen kiértékeljük a kapott eredményt. Az esetleges elváltozások, a szervezet kibillent egyensúlyának helyreállítását személyre szabott életviteli tanácsadással, terápiás javaslatokkal, homeopátiás, Bach-virágterápiás és Schüssler szaktanácsadással segítjük.

A felmérés során nem csak felvilágosítást kapunk szervezetünk egészségi állapotáról, hanem a visszamérés segítségével figyelemmel kísérhetjük a terápiák, kezelések jótékony hatását is.

 

Dr. Bártfai Katalin
Gyógyszerész-természetgyógyász
Életmódtanácsadó-és terapeuta
Bioenergetikus
Ayurvédikus babamasszázs oktató

Mobil: +36 30 922 8990
Facebook »