Amikor megbillen az egyensúly

Amikor megbillen az egyensúly

Az élő szervezet egy rendkívül bölcs, komplex rendszer, amely folyamatosan törekszik az egyensúly megtartására, helyreállítására.

Egészséges, egész akkor vagy, ha testileg-lelkileg-szellemileg egyensúlyban vagy önmagaddal és a téged körülvevő világgal. Szervezeted jelzőrendszere mindig figyelmeztetést küld számodra, amikor nem vagy harmóniában a környezeteddel, a természettel, a lelkeddel, önmagaddal.

A szervezet egyensúlyi állapotának megbomlása a betegség. Testi-lelki elváltozásaid üzenetek számodra, amelyeket ha megértesz és megismered a benned zajló folyamatokat és azok összefüggéseit, akkor sikerrel jársz a gyógyulás útján.

A betegség szerepe nem a pusztítás, hanem a változás irányába való terelés.

Ha megérted, hogy a biológia nem ellened, hanem érted van, akkor tudod, hogy minden, ami veled történik, testi- és lelki folyamataid, a segítőid és nem az ellenségeid. Hiszen tested minden sejtje folyamatosan érted dolgozik, a te túlélésedért. Nem szembe kell szállni a betegséggel, nem harcra kell berendezkedned, mert abban alul maradsz. A harcot bízd az immunrendszeredre, hidd el, tudja a feladatát. Beléd van kódolva. Neked egy dolgod van, segítsd a munkáját, használd a csodálatos természet adta kincseket, amelyek kiváló immunerősítők.

Egy betegség nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Hosszú folyamatról van szó, még ha sokan nem is így gondolják. A betegség nem “jön”, a betegséget nem “kapja” az ember, hanem saját magának generálja az életvitelével, a gondolkodásmódjával. Az emberek lassan csúsznak bele a betegségbe, kihagyva a szervezet többszörös figyelmeztető jelzését, utána pedig azonnali gyógyítást várnak el a szakemberektől. Nem a gyógyszertől, nem a gyógyítótól kell várni a helytelen életmód miatt elrontott egészség visszaállítását. Ők olyanok, mint az autóban a szervokormány, csak rásegítenek. Kormányozni magadnak kell.

Ahhoz, hogy hajód jó irányba menjen, elkerülhetetlen, hogy őszintén magadba nézz, és életkörülményeid felülvizsgálatával, életviteled megváltoztatásával tudatos gondolkodásoddal.

merd felvállalni saját egészségedért a felelősséget.

Hagyni kell munkálkodni a szervezetet a megbillent egyensúly helyreállításában és nem drasztikus kémiai anyagokkal bombázni. Természetes, a szervezet számára nem idegen szerek használatával segíteni tudjuk ezt az öngyógyító folyamatot. Ahhoz, hogy ezeket a kíméletes gyógyító eljárásokat, természetes anyagokat megtaláljuk, bizony idő- és energia befektetésre van szükség. Az az ember, aki még a telefont is lusta megemelni saját egészsége érdekében, nem is akar meggyógyulni. Igen, furcsán hangzik, de sajnos vannak ilyenek. Hosszasan beszélnek a betegségükről, panaszkodnak órákon át, sajnáltatják magukat, “én szegény, szerencsétlen, beteg ember” címkét ragasztják magukra. Jól elvannak a langyos pocsolyában. Így követelve maguknak figyelmet, gondoskodást, szeretetet a családban, a munkahelyen, a barátok körében. Egy ilyen ember óriási teher a család és az egész társadalom számára. A szeretetet, az egymásra figyelést nem lehet megkövetelni, hanem azt ki kell érdemelni az életvitelünkkel, cselekedeteinkkel, a pozitív gondolkodásunkkal, embertársainkhoz való segítő hozzáállásunkkal.

A Földnek életerős, egészséges, szeretetet adni- és kapni tudó, józan gondolkodású emberekre van szüksége. Gondolj bele, te ilyennek születtél? Mi történik az ember földi pályafutása során, hogy ezeket a tulajdonságokat elfelejti vagy egyszerűen csak nagyon mélyre bezárja magába? Az élete során mindenkit sok, látszólag negatív hatás ér, de az már rajtad múlik, hogy mit kezdesz ezekkel. Felháborodsz, dühöngesz, félsz, panaszkodsz, erőből akarod-e megoldani a helyzetet, ezzel rombolva egészségedet vagy egy leckeként fogod fel, és minden apró momentumot felhasználsz életed jobbá tételére, egészséged építésére.

A döntés a te kezedben van: egészségben vagy betegségben töltöd földi utadat.

“Légy türelmes magaddal! A gyógyulás nem rövidtávfutás, hanem maraton; nem egy hatalmas ugrás, hanem kis lépések sorozata.” (Bob Gass)

 

Dr. Bártfai Katalin
Gyógyszerész-természetgyógyász
Életmódtanácsadó-és terapeuta
Bioenergetikus
Ayurvédikus babamasszázs oktató

Mobil: +36 30 922 8990
Facebook »